Gewonden door brand in flat Rotterdam

Dertien bewoners zijn na het inademen van rook door ambulancepersoneel behandeld. Elf gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Foto Lex van Lieshout/ANP

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft op meerdere plekken in een flat in Rotterdam een brand gewoed. Het gaat om een pand van woonondersteuning Roobrughof voor psychiatrische jongeren. Op de derde etage was er brand ontstaan in een meterkast, maar toen de brandweer arriveerde bleek ook een container op de begane grond in brand te staan.

Dertien bewoners zijn behandeld door ambulancepersoneel omdat ze rook hadden ingeademd. Elf van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden de gezamenlijke hulpdiensten Rijnmondveilig.

Twitter avatar rijnmondveilig rijnmondveilig.nl Brand in flatgebouw Roobrughof Rotterdam - Woningen onderzocht. Op twee na zijn ze allemaal veilig verklaard door d… https://t.co/gB495l4r5D

Gevlucht naar het balkon

Door de brand ontstond veel rookontwikkeling. Meerdere bewoners vluchtten naar het balkon, waar ze werden gered door de brandweer. De jongeren werden opgevangen in een nabijgelegen hotel. De brandweer heeft de woningen onderzocht op de aanwezigheid van koolmonoxide. De meeste bewoners zijn intussen teruggekeerd naar hun appartementen.

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.