Podcast

Haagse Zaken #22: De leugen, de val en de Teflonpartij

Een leugen over zijn aanwezigheid in de datsja van Poetin betekende het einde van de politieke carrière van Halbe Zijlstra. De minister van Buitenlandse Zaken trad af, en sluit zich aan bij een heel rijtje VVD-bewindslieden die onlangs het veld moesten ruimen. De partij lijkt er weinig onder te lijden, of is dat schijn?

Hoe wordt er binnen de VVD op de val van Halbe gereageerd? Wie wordt de nieuwe Minister van Buitenlandse Zaken? En wat moet de VVD met Kamerlid Wybren van Haga, die voor de tweede keer in opspraak is? In weer een nieuwe aflevering van Haagse Zaken bespreken Barbara Rijlaarsdam en Thijs Niemantsverdriet hoe pragmatisch de VVD omgaat met kwesties als deze.

Luister ook naar de vorige aflevering van Haagse Zaken: Haagse Zaken #21: Toiletrollen, stroopwafels en de strijd om het referendum.

Productie Mirjam van Zuidam.