In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Een baby slaapt in lappen terwijl er een trein voorbij raast in Santa Mesa, een district van de Filipijnse hoofdstad Manila.
Foto Dondi Tawatao/Reuters
De voeten en rug van een Hindoestaanse sadhu. Tijdens het festival Maha Shivaratri wordt er gebeden en gevast ter ere van de god Shiva.
Foto Prakash Mathema/AFP
De laatste voorbereidingen voor het op donderdag begonnen filmfestival van Berlijn. Openingsfilm was de nieuwe animatiefilm van Wes Anderson: Isle of Dogs. Het filmfestival van Berlijn duurt tot en met 25 februari.
Foto Britta Pedersen/AFP
Indiaanse arbeiders werken aan een nieuw, kolossaal gebouw in Greater Noida, India.
Foto R S Lyer/AP
Tijdens de World Government Summit in Dubai, een jaarlijks evenement over de toekomst, is een voorproefje van het Museum of the Future te bezoeken. Het museum in Dubai is sinds 2015 in ontwikkeling en zal in april 2019 open zijn voor publiek.
Foto Kamran Jebreili/AP
In Louisiana maken ze zich op voor de Faquetaique Courir, een onderdeel van het jaarlijkse Mardi Gras festival. Een van de traditionele onderdelen is het jagen op een kip.
Foto Jonathan Bachman/Reuters
Langs de Braziliaanse rivier Pacaja werd het carnaval van het water gevierd. Verkleed en in versierde bootjes bezoeken de deelnemers de verschillende eilandjes rond de stad Cameta.
Foto Ueslei Marcelino/Reuters
Het olympisch podium van de afdaling tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang: de Noor Aksel Lund Svindal won goud, zilver ging naar Kjetil Jansrud, eveneens uit Noorwegen. De Zwitser Beat Feuz won brons. De 35-jarige Svindal is de oudste skiër ooit die een gouden medaille wint op de Spelen.
Foto Jean-Christophe Bott/EPA
Het Laza carnaval in de Spaanse stad Laza is een van de oudste carnavalsvieringen ter wereld, met de peliqueiros in de hoofdrol. Ze zijn verkleed als de oude belastinginners.
Foto Miguel Vidal/Reuters
De drie medaille-winnaars van snowboarden op de halfpipe worden gefotografeerd op het podium. In het midden de Amerikaanse gouden medaillewinnaar Chloe Kim, rechts Liu Jiayu uit China die zilver won en links de Amerikaanse Arielle Gold met de bronzen medaille.
Foto Sergei Ilnitsky/EPA
De portretten van de voormalig Amerikaanse president Barack Obama en first lady Michelle Obama werden deze week gepresenteerd. Het portret van Barack Obama van Kehinde Wiley komt permanent in de Smithsonian's National Portrait Gallery in Washington DC te hangen.
Foto Shawn Thew/EPA
Een luchtfoto van de plek waar vorige week zondag een Russisch vliegtuig neerstortte. Alle 71 inzittenden kwamen om bij het ongeluk.
Foto Dmitry Serebryakov/AFP
De helling wordt geprepareerd voor het skispringen tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang.
Foto Dmitri Lovetsky/AP
Een kunstwerk van de Amerikaanse president Donald Trump met een Russiche beer tijdens Rosenmontag, de parade is het jaarlijkse hoogtepunt van het carnaval in Düsseldorf.
Foto Friedemann Vogel/EPA
Premier Mark Rutte pakt even de arm van Halbe Zijlstra. De minister van Buitenlandse Zaken trad deze week af nadat bekend werd dat hij had gelogen over een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin.
Foto David van Dam
Een motorrijder op de route van de ronde van Oman die deze week van start ging, van Nizwa tot Muscat.
Foto Philippe Lopez/AFP
Een optreden tijdens de eerste nacht van de carnavalsparade bij de Sambadrome in Rio de Janeiro.
Foto Ricardo Moraes/Reuters
Een taekwondo-demonstratie in de Zuid-Koreaanse stad Seoul.
Foto Woohae Cho/EPA
De kip wordt losgelaten voor de jaarlijkse jacht tijdens de Faquetaique Courir de Mardi Gras in Louisiana.
Foto Jonathan Bachman/Reuters
De Canadese ijshockeyvrouwen na hun overwinning op de Verenigde Staten tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang.
Foto David Cerny/Reuters