In beeld

Dit zijn de winnaars van de NRC Fotowedstrijd van januari

Maarten Verbaarschot wint met zijn foto van mensen in de bus de vakjuryprijs van januari, met als thema ‘Donker’. „Sterke foto, en herkenbaar: je voelt de damp in de bus”, merkte de jury op. „Mooi ook, dat licht dat precies op de gezichten valt. De mensen zitten dicht bij elkaar, maar toch leeft iedereen helemaal in zijn eigen wereld.” De publieksprijs werd gewonnen door Robine Perik. Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten hieronder de top-10 op een rij.
De winnende foto Maarten Verbaarschot
2. Vader en zoon Marjolein Moens
3. Sam Carla Kogelman
4. Martin Geuze
5. Hereniging Chris van der Kooij
6. Man Marjan Bogers
7. Zwarte kat in donkere gedachten… Nadine Beunk
8. Een oog Gregg Telussa
9. Verdwaald in mijn nachten Mauriel Schoenmaekers
10. Dark Night Hanny Bosveld
‘Perfection’ wint de publieksjuryprijs van januari. Robine Perik