Buurtzorg in conflict met fiscus over premiegelden

Bestuursvoorzitter Jos de Blok

Portret van Jos de Blok directeur van thuiszorgorganisatie Buurtzorg. Foto Vincent Jannink/ANP

Buurtzorg, een van de grootste thuiszorgorganisaties van Nederland, heeft jarenlang premiegeld gebruikt voor betalingen aan privébedrijven van bestuursvoorzitter en boegbeeld Jos de Blok.

Deze heeft zich niet verrijkt of onzakelijke tarieven gehanteerd voor diensten. De betalingen leidden wel tot vertrekkende toezichthouders en een conflict met de fiscus. Dat blijkt uit onderzoek van NRC. De met premiegeld gefinancierde stichting Buurtzorg betaalde aan een bedrijf van De Blok om naam en concept ‘Buurtzorg’ te mogen gebruiken. Ook leende BuurtzorgT, een ander bedrijf van De Blok, ruim 3 miljoen van de stichting voor geestelijke gezondheidszorg.

Lees ook: Boegbeeld achter Buurtzorg hield publiek- en privégeld niet gescheiden