Gewonden bij incident NSA, verdachten aangehouden

De verdachten probeerden in een zwart busje het terrein van de inlichtingendienst op te komen. Drie mensen raakten gewond.

Foto afkomstig van de NSA

Bij een incident bij het hoofdkantoor van de Amerikaanse inlichtingendienst National Security Agency (NSA) in Maryland zijn woensdag meerdere mensen gewond geraakt. Drie verdachten die woensdag het NSA-terrein op probeerden te komen, zijn aangehouden. Dat heeft de FBI tijdens een persconferentie bevestigd, schrijft Reuters. Volgens autoriteiten lijkt er geen sprake te zijn van terreur.

De verdachten reden zonder toestemming in een zwarte bus naar de poort van het terrein in Meade, waarna bewakers het vuur openden. Het voertuig kwam tegen een betonnen versperringsblok tot stilstand. Op beelden is te zien dat de voorruit beschoten is. De FBI zegt dat het waarschijnlijk “niets meer is dan een geïsoleerd incident”.

Niemand is door de beschieting gewond geraakt. De bestuurder is na de crash lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht, de twee andere verdachten zitten vast. Een politieagent en een burger raakten bij het incident gewond. Het is niet duidelijk wat hun mankeert, maar ze verkeren volgens de FBI niet in levensgevaar. President Trump is op de hoogte gesteld van het incident.

Militaire basis

De brandweer was ter plaatse en de dichtstbijzijnde snelweg werd afgesloten. Het hoofdkantoor bevindt zich op de militaire basis waar in 2015 twee mensen bij de ingang werden neergeschoten omdat zij zonder toestemming probeerden binnen te komen, zo bericht nieuwszender NBC. Een van hen kwam daarbij om het leven.

Volgens CBS worden beveiligingsbeelden geanalyseerd om te bepalen of er sprak was van opzet of dat het voertuig per ongeluk bij de zwaarbeveiligde basis in de buurt is gekomen. Volgens de zender gebeurt het af en toe dat bestuurders een verkeerde afslag nemen en bij de toegangsposten terechtkomen.