incassobureaus

ACM geeft boete voor onder druk zetten consumenten

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een boete van 375.000 euro opgelegd aan bureau Credit Invest wegens het onder druk zetten van consumenten om onterecht opgelegde vorderingen te betalen. Ook heeft de autoriteit incassobureau Intrum Justitia een waarschuwing gegeven. Dat heeft de ACM maandag bekendgemaakt. Volgens de toezichthouder probeerde Credit Invest mensen rekeningen te laten betalen voor abonnementen die ze niet hadden afgesloten. Het dreigde daarbij met gerechtelijke procedures en hoge incasso- en proceskosten. De autoriteit legt daarom een boete op aan het bedrijf, dat ook actief is onder de namen De Nederlandse Incassocentrale, Credit Pay, MKBusiness en Stichting Derdengelden Incasso Service. De direct leidinggevende is beboet met nog eens 40.000 euro. (NRC)