Social media Unilever dreigt met stoppen advertenties techbedrijven

Boycot Het concern, met het op een na grootste marketingbudget ter wereld, vindt dat Facebook en Google haat en verdeeldheid zaaien.

Het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern Unilever dreigt te stoppen met adverteren op Facebook en Google als de bedrijven doorgaan met „verdeeldheid aanwakkeren, haat zaaien en kinderen onvoldoende blijven beschermen”. Marketingbaas Keith Weed hield maandag een speech voor adverteerders, mediaorganisaties en techbedrijven, tijdens een jaarlijkse marketingconferentie. „We willen alleen investeren in verantwoorde platforms die zich wijden aan het creëren van een positieve invloed op de samenleving”, aldus Weed. Volgens hem zijn Google en Facebook niet transparant genoeg. Hij stelt onder meer dat consumenten moeten kunnen vertrouwen wat zij online lezen. (NRC)

Verdienmodel onder vuur pagina E3