#MeToo

Staat New York klaagt Weinsteins bedrijf aan om seks-intimidatie

De staat New York heeft het bedrijf van Hollywood-producent Harvey Weinstein aangeklaagd. Volgens de aanklager heeft Weinstein Company „herhaaldelijk de wetten van New York gebroken door zijn werknemers niet goed te beschermen tegen seksuele intimidatie en discriminatie”. De aanklacht volgt op onderzoek na de onthullingen in The New York Times vorig najaar over zijn seksueel wangedrag. Hij bleek medewerkers met de dood te hebben bedreigd en vrouwelijke werknemers hadden als grootste taak „Weinstein te vergezellen bij evenementen en zijn seksuele overwinningen te faciliteren”. Volgens de aanklager dienden meerdere werknemers vergeefs klachten in bij het bedrijf. Die werden niet vertrouwelijk behandeld en in sommige gevallen zelfs doorgestuurd naar Weinstein zelf. (NRC)