Feliciano García Zecchin tekent over de dodenvluchten

In een nieuw verhaal in de stripserie Songs of Silence tekent de Argentijnse tekenaar een scenario van Noël Ummels over de dodenvluchten van Videla.

Drowning in the Sea of Love is een nieuw verhaal van Songs of Silence – een serie strips zonder dialoog, geïnspireerd op songtitels. Dit deel speelt zich af in Argentinië en is getekend door de Argentijn Feliciano García Zecchin naar een scenario van Noël Ummels. Het gaat over de dodenvluchten onder de Videla-dictatuur, waarbij tegenstanders van het regime in zee werden gegooid en hun kinderen ter adoptie werden weggegeven aan medestanders. De makers van Songs of Silence betitelen de serie als comic poetry: strippoëzie.

Een eerdere aflevering van Songs of Silence is op 5 september 2017 gepubliceerd: Didier Kassaï tekende over de ‘vergeten oorlog’ in de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Info: unofcomics.com.