Emmy Award-winnaar

House of Cards-acteur Reg E. Cathey (Freddy) overleden

Acteur Reg E. Cathey is op 59-jarige leeftijd overleden. Cathey werd onder meer bekend door zijn rol in Netflix-serie House of Cards. Hij speelde de rol van restauranteigenaar Freddy Hayes, de man die Underwood zijn spareribs serveert in Freddy’s BBQ Joint. Voor die rol ontving Cathey in 2015 een Emmy Award. Vooral zijn samenspel met hoofdrolspeler Kevin Spacey wordt geroemd. Cathey leed aan longkanker en overleed in het ziekenhuis, zo melden Amerikaanse media. Daarnaast was Cathey bekend van zijn acteerwerk in de HBO-series Oz en The Wire. In The Wire speelt hij de rol van Norman Wilson, de adviseur van een politicus in Baltimore. Cathey speelde zijn laatste rol vorig jaar in de verfilming van het boek The Immortal Life of Henrietta Lacks. (NRC)