In beeld

De 10 indrukwekkendste sportfoto’s van afgelopen weekend

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de mooiste sportfoto’s uit het veelomvattende aanbod. Deze keer een hoofdrol voor de Winterspelen, met onder andere skeleton, kunstrijden, freestyleskiën en – uiteraard – schaatsen.

Akwasi Frimpong, een Ghanese Nederlander uit Amsterdam Zuidoost, in actie op de skeletontraining.
Foto Kirill Kudryavtsev/AFP
Een vluchtelement van freestyleskiër Emerson Smith uit de Verenigde Staten tijdens een training op de moguls.
Foto Kirill Kudryavtsev/AFP
Sven Kramer was ongenaakbaar op 'zijn' 5.000 meter. Hij is de eerste mannelijke schaatser met drie gouden medailles op een afstand.
Foto Vincent Jannink/ANP
Het Russische paar onder neutrale vlag Evgenia Tarasova (rechts) en Vladimir Morozov tijdens de korte kür, een van de onderdelen van het team-event.
Foto Mladen Antonov/AFP
Een 'clean sweep' voor Noorwegen op de skiathlon: goud voor Simen Hegstad Krueger, zilver voor Martin Johnsrud Sundby en brons voor Hans Christer Holund.
Foto Odd Andersen/AFP
Een sprong van de Noor Kjetil Jansrud tijdens de derde en afsluitende training voor de afdaling. De wedstrijd werd zondag vanwege de harde wind geannuleerd en is verplaatst naar donderdag.
Foto Javier Soriano/AFP
Curling is de enige sport die elke dag aan bod komt tijdens de Winterspelen. Sterker, het toernooi voor gemengde teams begon zelfs een dag voor de openingsceremonie.
Foto Wang Zhao/AFP
Lim Hyo-jun is de held van Zuid-Korea met zijn gouden medaille op de 1.500 meter shorttrack.
Foto Javier Soriano/AFP
De finale van het schansspringen van de gewone schans had te kampen met stevige wind. De wedstrijd was door het vele oponthoud zaterdag na middernacht (Koreaanse tijd) pas klaar.
Foto Jonathan Nackstrand/AFP
Op de eerste dag van het schaatstoernooi was er goud op de 3.000 meter voor Carlijn Achtereekte. Of zij blij was? Zilver was er voor Ireen Wüst , brons voor Antoinette de Jong. Een Nederlandse 'clean sweep'.
Foto Vassil Doney/EPA