Podcast

Haagse Zaken #21: Toiletrollen, stroopwafels en de strijd om het referendum

De Tweede Kamer debatteert over het afschaffen van het raadgevend referendum. Toch staat er nog één op de agenda: over de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. De beschikbare subsidie (twee miljoen euro) is grotendeels uitgegeven, maar van een campagne is nog weinig te merken. Waar wordt het geld aan besteed?

Terwijl er landelijk gesteggeld wordt over de noodzaak van een referendum, is het bij heel wat gemeenten al meer dan een eeuw praktijk. We maakten een rondgang, in deze nieuwe aflevering van Haagse Zaken, waarin presentator Lamyae Aharouay elke zaterdag de politieke week bespreekt.

Luister ook naar de vorige aflevering van Haagse Zaken: Haagse Zaken #20: Gemeenteraadsleden gezocht.

Productie Mirjam van Zuidam.