In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Een vliegtuig met een tijgerprint tijdens een preview van de Singapore Airshow.
Foto Edgar Su/Reuters
Snowboarden worden overgebracht naar Pyeongchang voor de olympische winterspelen. De spelen zijn van 9 tot en met 25 februari.
Foto Sergei Ilnitsky/EPA
Het sneeuwt in Parijs, dusdanig zelfs dat deze vrouw probeert te skiën vanaf de heuvel Montmartre in de stad.
Foto Alain Jocard/AFP
Strijdgroepen in Zuid-Soedan hebben woensdag 311 kindsoldaten vrijgelaten, onder wie 87 meisjes. Het is de op één na grootste groep sinds in 2013 de burgeroorlog uitbrak. De komende weken worden 700 kindsoldaten vrijgelaten, aldus de VN. In het jonge Afrikaanse land zijn zo’n 19.000 kindsoldaten gerekruteerd; 2.000 van hen zijn vrijgelaten, van wie 10 procent onder de 13 jaar is. Bij een ceremonie in Yambio, in het zuidwesten van Zuid-Soedan, kregen de kinderen burgerkleding en ondergingen ze medisch onderzoek. Sinds deze week wordt in Ethiopië weer onderhandeld over vrede.
Foto Stefanie Glinski/AFP
Braziliaanse militairen fouilleren een bewoner van de favela ‘Cidade de Deus’(stad van de goden). Meer dan 3,000 militairen waren deze week betrokken bij een zoekactie naar verdachten van drugshandel in de favela.
Foto Mauro Pimentel/AFP
Carnaval gaat beginnen, ook in Düsseldorf, Duitsland.
Foto Federico Gambarini/AFP
Toearegs van de rebellenstaat Azawad poseren voor een foto tijdens een patrouille langs de grens tussen Mali en Niger. Azawad is oorspronkelijk een regio in het noorden van Mali, de Toearegs streven al jaren naar onafhankelijkheid.
Foto Souleymane Ag Anara/AFP
Deze Nepalese meisjes wachten op hun auditie om ‘Kumari’ te worden, een levende Hindoe-god. De vijf jaar oude Nihira Bajracharya (tweede van rechts) werd uiteindelijk verkozen. Meisjes zijn ‘Kumari’ tot ze in de puberteit komen.
Foto Niranjan Shrestha/AP
Een man draagt een kind terwijl hij vlucht voor een bombardement in de Syrische rebellenstad Saqba. Bij de nieuwe aanval van het Syrische leger vielen meer dan zestig burgerslachtoffers.
Foto Abdul Monam Easssa/AFP
Bij een aardbeving op Taiwan zijn deze week tien doden en 265 gewonden gevallen. Er worden nog 58 mensen vermist. Op de foto worden bewoners gered uit een verzakt flatgebouw in Hualien.
Foto Anthony Wallace/AFP
In Sydney, Australië verloor deze week een autobestuurder de macht over het stuur en belandde op zijn kop op een begraafplaats. De crash zorgde voor veel schade aan de grafstenen. De bestuurder raakte bij de crash lichtgewond – de politie vermoedt dat hij dronken was.
Foto William West/AFP
Een ijssculptuur in aanbouw in de Zuid-Koreaanse stad Pyeongchang voor de olympische winterspelen.
Foto Charlie Riedel/AP
In Bolivia zijn rivieren overstroomd. Op de foto brengt een man een hond in veiligheid.
Foto Danilo Balderrama/Reuters
Waterpret op camping Belknap aan Lake Winnipesaukee in de Amerikaanse staat New Hampshire. Het oogt misschien zomers, maar dit weekend is het gemiddeld 7 graden in de noordoostelijke staat.
Foto YMCA Camp Belknap/AP
Sommige paden zijn wat lastig begaanbaar in het door sneeuw geteisterde Moskou. De sneeuwval zal waarschijnlijk nog wel een tijdje aanhouden in Rusland.
Foto Maxim Shipenkov/EPA
Een straatartiest probeert nog te werken in het koude en soms stormachtige Parijs. Later viel er veel sneeuw in de Franse hoofdstad.
Foto Etienne Laurent/EPA
Nabestaanden rouwen tijdens de begrafenis van de rabbi Itamar Ben Gal in Har Bracha aan de Westelijke Jordaanover. Maandag werd de 29-jarige rabbi doodgestoken toen hij stond te wachten op de bushalte. De dader wist aan de politie te ontsnappen.
Foto Jim Hollander/AFP
Kinderen zijn aandachtig toeschouwer van een vogelshow met adelaars in Kazachstan.
Foto Shamil Zhumatov/Reuters
Tijdens de olympische winterspelen in Pyeongchang, Zuid-Korea zullen ook Noord-Koreaanse sporters meedoen. Dinsdag gaven Noord-Koreaanse cheerleaders al een show in Zuid-Korea. Op de foto zie je Zuid-Koreanen die demonstreerden tegen deze festiviteit.
Foto Ed Jones/AFP
Een generale repetitie voor de Opera Ball 2018, het jaarlijkse hoogtepunt van het balseizoen in Wenen, Oostenrrijk.
Foto Herbert Neubauer/AFP
Een nieuwe sportauto van Tesla werd afgelopen week gelanceerd in de ruimte tijdens de eerste testvlucht van de Falcon Heavy-raket.
Foto SpaceX/AP