motorclub

Officier van justitie tijdelijk ondergedoken na bedreiging

Een officier van justitie van het parket Noord-Nederland heeft eind vorig jaar na doodsbedreigingen tijdelijk moeten onderduiken. Dit bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) aan NRC na berichtgeving van De Telegraaf. Volgens De Telegraaf leidde de officier van justitie het lopende onderzoek naar de motorclub No Surrender. Het OM wil niet bevestigingen dat de bedreigingen te maken hadden met de zaak. Inmiddels is de officier overgeplaatst naar een andere functie. OM-baas Gerrit van der Burg zegt tegen de krant dat dreigementen zinloos zijn: „Voor een officier staat altijd een andere officier klaar.” Hij wil niet zeggen hoeveel openbaar aanklagers de afgelopen jaren ernstig zijn bedreigd. „Ik word op de hoogte gesteld van elke bedreigde officier. Een opwaartse trend zie ik niet.” (NRC)