Koersval

Opnieuw grote verliezen op de Amerikaanse beurs

Na een week van flinke verliezen opende de AEX vrijdagochtend 0,3 procent lager op 524,58 punten. Donderdag daalde de Amsterdamse index 1,9 procent. Ten opzichte van de recente piek op 22 januari is de AEX nu ruim 8 procent gezakt. Voor de Dow Jones, de belangrijkste Amerikaanse beursgraadmeter, was donderdag nog slechter. De ‘Dow’ zakte met 4,1 procent tot 23.860 punten. Daarmee geldt de koersdaling op Wall Street nu officieel als een ‘correctie’. Dat houdt in dat de beurs sinds zijn laatste piek, 26 januari, meer dan 10 procent is gezakt. De laatste keer dat zo’n correctie voorkwam, was begin 2016. Toen waren er zorgen over de Chinese economie, maar ook over overwaardering op de beurzen. Donderdag zakte de S&P 500-index met 3,8 procent naar 2.581; ook meer dan 10 procent onder de laatste piek. De Nasdaq daalde met 3,9 procent naar 274 punten. (NRC)