Tennis

Federer doet mee aan ABN AMRO-tennistoernooi

Roger Federer neemt volgende week deel aan het 45ste ABN AMRO World Tennis Tournament, het ATP-toernooi van Rotterdam. De Zwitser, twintigvoudig grandslamwinnaar, stond aanvankelijk niet op de deelnemerslijst, maar heeft zijn komst bevestigd. Hij krijgt een wildcard. Het toernooi in Ahoy begint maandag. „Het is geweldig dat Roger er last-minute voor heeft gekozen om naar ons toernooi te komen”, zei toernooidirecteur Richard Krajicek. Federer won de Australian Open. Het is de negende keer dat hij in Rotterdam te zien is. Federer won het toernooi in 2005 en 2012. „Het toernooi is speciaal voor mij”, zei de 36-jarige Zwitser tegen de organisatie. „Ik herinner me de eerste keer dat ik er speelde in 1999, omdat het één van de eerste toernooien was waar ik de kans kreeg om op het hoogste niveau te spelen. Het voelt goed om mee te doen aan deze jubileumeditie.” Krajicek had al topspelers als David Goffin, Grigor Dimitrov, Alexander Zverev, Stan Wawrinka en Jo-Wilfried Tsonga op de deelnemerslijst staan. De komst van Federer maakt het veld in Rotterdam een van de sterkste ooit. Krajicek: „De afgelopen maanden hebben zijn enorme drive getoond, het is logisch dat hij wil profiteren van zijn huidige vorm. We zijn natuurlijk enorm blij met deze buitenkans en zien het als een kroon op ons 45-jarig jubileum.” (ANP)