Nog eens drie lichamen gevonden in Canadese moordzaak

Hovenier Bruce McArthur wordt verdacht van het plegen van vijf moorden. Stoffelijke resten van drie personen waren al gevonden.

Rechercheur Hank Idsinga bij het huis waar de stoffelijke resten zijn gevonden.
Rechercheur Hank Idsinga bij het huis waar de stoffelijke resten zijn gevonden. Foto Chris Young/AP

De politie van Toronto heeft nog eens drie lichamen gevonden in een tuin waar de 66-jarige hovenier Bruce McArthur werkte. McArthur wordt nog verdacht van het plegen van vijf moorden. Het stoffelijk overschot van drie andere personen werd eerder al aangetroffen op de bodem van grote plantenbakken in de tuin.

Eén lichaam is geïdentificeerd als dat van Andrew Kinsman, schrijft persbureau AP, die sinds juni 2017 werd vermist. Kinsman is één van de vijf vermeende slachtoffers van McArthur. Er zijn nog geen andere personen geïdentificeerd.

McArthur werd op 18 januari gearresteerd op verdenking van de moord op de 49-jarige Kinsman en de 44-jarige Selim Esen. Kort daarna kwamen daar nog drie aanklachten bij: voor de moord op de 58-jarige Majeed Kayhan die sinds 2012 wordt vermist, de 50-jarige Soroush Mahmudi die in 2015 verdween en de dakloze Dean Lisowick die tussen mei 2016 en juli 2017 verdween.

De politie zei naar nog meer mogelijke slachtoffers te zoeken en riep de gehele bevolking van Toronto op na te gaan of ze hun tuin hadden laten doen door Artistic Design, het eenmansbedrijf van McArthur.

Lees ook: Canada in de ban van seriemoordenaar met groene vingers

De politie heeft op zeker dertig andere plaatsen onderzoek gedaan waar de hovenier heeft gewerkt, zei rechercheur Hank Idsinga tijdens een persconferentie. De zoektocht wordt bemoeilijkt door de bevroren grond. De achtertuin waarin de stoffelijke resten van zes personen is gevonden moest worden ontdooid met verwarmers.

McArthur zou zijn slachtoffers hebben ontmoet op cruiseplekken en homodatingapps. Kinsman en Esen werden voor het laatst gezien in een Toronto’s buurt Church and Wellesley, die ook wel ‘The Gay Village’ wordt genoemd wegens de vele uitgaansgelegenheden voor homoseksuelen, lesbiennes en transgenders.