Eredivisie

PSV vestigt tegen Excelsior (1-0) record met 22ste thuisoverwinning op rij

Hirving Lozano maakte de 1-0.
Hirving Lozano maakte de 1-0. Foto ANP

Het Philips-stadion blijft voorlopig een onneembare vesting voor de tegenstanders van PSV. Het elftal van Phillip Cocu boekte tegen Excelsior woensdag de 22ste competitiezege op rij voor eigen publiek en vestigde daarmee een nieuw clubrecord. Alleen Ajax won meer thuisduels achter elkaar in de hoogste klasse van het Nederlandse profvoetbal: 35 keer vanaf 1971. Met Mauro Júnior op de positie van de geblesseerde Marco van Ginkel wist PSV het duel in de eerste helft steeds beter te domineren, met de openingstreffer als logisch gevolg. Luuk de Jong schatte een voorzet van Santiago Arias goed in en bediende Hirving Lozano met een fraaie hakbal. De Mexicaan hield het overzicht en schoot raak.

FC Twente wist in de doordeweekse speelronde opnieuw niet te winnen. Thuis in Enschede was AZ met 4-0 te sterk. Twente speelde in de slotfase met tien man nadat Cristián Cuevas zijn tweede gele kaart van de avond kreeg.

Invaller Lukas Görtler hielp FC Utrecht aan de eerste overwinning van dit kalenderjaar. De Duitser, kort ervoor ingevallen, maakte tegen Sparta Rotterdam in de 85ste minuut de bevrijdende treffer die ook de eerste zege betekende voor trainer Jean-Paul de Jong: 1-0. De opvolger van de naar Ajax vertrokken Erik ten Hag had zijn ploeg tot nu toe vier keer gelijk zien spelen. (ANP)