Chips

Wetsvoorstel D66 om katten verplicht te laten chippen

Katten moeten net als honden verplicht een chip krijgen, staat in een nieuw wetsvoorstel van D66. De regeringspartij wil het voor eigenaars makkelijker maken om verdwenen katten terug te vinden en dusdoende het aantal zwerfkatten terug te dringen. „Minder katten op straat betekent minder dode vogels”, zegt D66-Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot. „Ook zijn katten medeverantwoordelijk voor een aantal infectieziekten bij mensen.”

Het plaatsen van een chip bij katten kost gemiddeld 30 euro. De Dierenbescherming steunt het voorstel: „Dat zorgt ervoor dat mensen zich bij de aanschaf van een kat bewuster zijn van hun zorgplicht en voorkomt mogelijk ook dumpen van de huisdieren”. D66 zegt bij de zaak steun te hebben van een meerderheid van de Tweede Kamer. (ANP).