Vliegverkeer luchthaven Rotterdam hervat

Een vlucht is maandagavond geannuleerd, meerdere vluchten liepen vertraging op.

De verkeerstoren van vliegveld Rotterdam The Hague Airport. In het gebouw van de toren is sprake van rookontwikkeling, meldt ANP.
De verkeerstoren van vliegveld Rotterdam The Hague Airport. In het gebouw van de toren is sprake van rookontwikkeling, meldt ANP. Foto Marten van Dijl/ANP

Het vliegverkeer van en naar Rotterdam The Hague Airport heeft maandagmiddag anderhalf uur stilgelegen. Vanwege rookontwikkeling konden vliegtuigen vanaf omstreeks 17.00 uur niet landen of vertrekken van de luchthaven. Uiteindelijk is maar een vlucht geannuleerd, meldt ANP. Een aantal vluchten liep vertraging op.

De rook werd ontdekt in de kelder van de verkeerstoren en uit voorzorg is toen alle vliegverkeer stilgelegd. De luchthavenbrandweer doet onderzoek naar de oorzaak. Een aantal medewerkers werkten door vanuit een andere toren, die in noodgevallen gebruikt wordt. Volgens RTV Rijmond zijn de vertrekhal en andere openbare ruimtes niet gesloten geweest.

De luchthaven zelf was na meerdere pogingen niet direct beschikbaar voor verdere uitleg.