Minstens twee doden door treinbotsing VS

Een passagierstrein botste met een goederentrein in South Carolina. 116 mensen raakten gewond.

Door een treinongeluk in de Amerikaanse staat South Carolina zijn zondag minstens twee mensen om het leven gekomen. Een passagierstrein botste onderweg van New York naar Miami op een goederentrein in de stad Cayce, schrijft vervoerder Amtrak in een verklaring.

De twee dodelijke slachtoffers waren onderweg in de passagierstrein. 116 mensen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht, meldt persbureau AFP. De passagierstrein vervoerde volgens Amtrak acht personeelsleden en 138 passagiers. Volgens gouverneur Henry McMaster bevond de Amtraktrein zich op het verkeerde spoor. Het ongeval vond rond 02.30 uur (lokale tijd) plaats.

De locomotief van de passagierstrein en meerdere wagons ontspoorden door de botsing. Hulpdiensten zijn ter plaatse en passagiers worden opgevangen in een school in de buurt.

De stad Cayce in South Carolina, waar het ongeluk zondag plaatsvond:

In korte tijd is Amtrak betrokken geweest bij meerdere dodelijke ongelukken. In december kwamen drie mensen om het leven toen een passagierstrein ontspoorde op een viaduct boven een snelweg. Eerder deze week kwam een vrachtwagenchauffeur om het leven bij een botsing met een Amtrak-trein die meerdere Republikeinse Congresleden vervoerde.