Telecom

Vodafone en Liberty Global praten over verkoop activiteiten

Telecombedrijf Vodafone en kabelaar Liberty Global zijn gesprekken begonnen over het eventueel ruilen of onderling verkopen van delen van hun activiteiten in Europa. Dat heeft Vodafone bevestigd na berichtgeving van zakenkrant Financial Times. Het bedrijf benadrukt dat het niet gaat om een samensmelting. Er wordt alleen gekeken naar mogelijke deals in Europese landen waar beide bedrijven actief zijn. Volgens bronnen van de krant zou het onder meer gaan over bedrijfsonderdelen in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. In Nederland voegden Liberty Global, moederbedrijf van Ziggo, en Vodafone hun activiteiten eind 2016 al samen tot VodafoneZiggo. Vodafone-baas Vittorio Colao zei vorig jaar al dat Nederland een soort proeftuin is. (ANP/Bloomberg)