PSV wint met ruime cijfers van PEC Zwolle

Eerder op de avond versloeg SC Heerenveen FC Twente (1-0). Middenmoters ADO en Heracles speelden gelijk (1-1).

PSV-speler Luuk de Jong viert zijn goal (de 1-0).
PSV-speler Luuk de Jong viert zijn goal (de 1-0). Foto ANP

Koploper PSV heeft zaterdagavond met ruime cijfers van PEC Zwolle gewonnen. De Eindhovenaren scoorden in het eigen Philips Stadion vier maal tegen de club uit Zwolle, waarvan drie door spits Luuk de Jong.

Nadat PEC-doelman Mickey van der Hart net voor het einde van de tweede helft een rode kaart kreeg voor een overtreding buiten het strafschopgebied, was het verzet van Zwolle gebroken. Nog voor de twee ploegen de kleedkamers in gingen, kopte Luuk de Jong zijn eerste binnen.

In de 65ste minuut scoorde de PSV-spits nog eens met het hoofd, deze keer op aangeven van Lozano, en in de 72ste minuut tikte hij de bal binnen nadat Brenet de bal voorzette. Brenet scoorde uiteindelijk zelf de laatste goal van PSV. De club uit Eindhoven evenaarde met de 21e thuiszege op rij een clubrecord dat werd gevestigd in 1987. Door de winst staat PSV inmiddels tien punten voor op nummer twee Ajax. De Amsterdammers spelen zondag thuis tegen NAC Breda.

Heracles - ADO

In het Polman Stadion in Almelo hielden middenmoters ADO Den Haag en Heracles elkaar op een gelijkspel. Het werd 1-1 na goals van de Noorse spits Bjørn Johnsen (ADO) en Reuven Niemeijer. Eerder op de avond won SC Heerenveen thuis van FC Twente. Halverwege de tweede helft kwamen de Friezen op voorsprong door een kopbal van Daniel Hoegh, tevens de enige goal van de wedstrijd. Heerenveen is dit jaar nog altijd ongeslagen en staat op de achtste plaats in de eredivisie. FC Twente, dat getraind wordt door voormalig Heerenveen-coach Gertjan Verbeek, staat zestiende.