Politie krijgt meerdere tips over dodelijke schietpartij op Wittenburg

De politie Amsterdam heeft meerdere tips binnen gekregen over de dodelijke schietpartij in een buurthuis op het eiland Wittenburg een week geleden. Daarbij kwam de 17-jarige stagiair Mohammed Bouchikhi om het leven en raakten twee anderen gewond.

Na een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht dinsdag zegt de politie woensdagochtend zeven keer te zijn getipt. „We doen geen uitspraken over de bruikbaarheid, maar ze worden allemaal nagelopen”, reageert een politiewoordvoerder.

De daders waren beiden geheel in het zwart gekleed en hadden hun gezichten bedekt. De politie zegt wel „goede hoop” te hebben dat er sporen worden aangetroffen in de vermoedelijke vluchtauto.

Bouchikhi was geen bekende van de politie. Familie en vrienden organiseren op zondag 25 februari een stille tocht om het slachtoffer te herdenken. Voor een ander 19-jarig slachtoffer van een schietpartij werd afgelopen december in dezelfde wijk ook al een stille tocht gehouden. (NRC)