Politie Italië pakt man op die ‘buitenlanders’ beschoot

Een man in de Italiaanse stad Macerata zou vanuit zijn auto hebben geschoten en daarbij buitenlanders op het oog hebben gehad.

Hulpverleners helpen gewonden nadat ze zijn beschoten zijn vanuit een auto.
Hulpverleners helpen gewonden nadat ze zijn beschoten zijn vanuit een auto. Foto Guido Picchio/EPA

De Italiaanse politie heeft een man opgepakt die ervan wordt verdacht zaterdag vanuit een auto op voorbijgangers in de centraal-Italiaanse stad Macerata te hebben geschoten. Daardoor zouden zeker zes mensen gewond zijn geraakt, zo meldt AP.

Twitter avatar ComuneMacerata Comune di Macerata IMPORTANTE - Rientrata la situazione di pericolo in città. L’uomo che fino a poche ora fa girava armato in città è stato arrestato.

Reuters schrijft dat de man het gemunt had op “buitenlanders”. De schutter zou specifiek op mensen met een donker uiterlijk hebben gericht, meldt de politie. Volgens de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken had de verdachte een racistisch motief. Het gaat om een 28-jarige man zonder strafblad. Het aantal gewonden is bevestigd door de burgemeester van de stad Romano Carancini.

Twitter avatar ComuneMacerata Comune di Macerata Per ragioni di sicurezza il sindaco Romano Carancini invita i cittadini a rimanere chiusi nelle case, nei luoghi di… https://t.co/KBTmWqUCrB

Na de schietincidenten riep de burgemeester de 43.000 inwoners op om binnen te blijven. De beschietingen zouden mogelijk verband houden met de moord op een 18-jarige Italiaanse enkele dagen geleden. Haar lichaamsdelen werden aangetroffen in twee koffers. De hoofdverdachte in die zaak is een Nigeriaanse migrant.