Kinderwagens

Bugaboo gekocht door Amerikaanse investeerder

De Nederlandse kinderwagenproducent Bugaboo is overgenomen door de Amerikaanse investeerder Bain Capital. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt. Hoeveel betaald is voor de overname willen de partijen niet zeggen. Eind oktober werd al bekend dat het in Amsterdam gevestigde Bugaboo nieuwe eigenaren zocht. Na jarenlange strijd over de koers van het bedrijf besloten oprichters Max Barenbrug en Eduard Zanen hun aandelen te verkopen. De ruzie liep eerder zo hoog op dat Zanen zijn bedrijfspartner voor de rechter sleepte. Het hoofdkantoor blijft in Amsterdam. De huidige directie blijft aan en Barenbrug houdt zijn rol als designbaas. Zanen was volgens een woordvoerder al langer niet meer betrokken bij de werkzaamheden van het bedrijf. (NRC)