Jeugdzorg

Meisje (3) is dagenlang alleen in huis na overlijden van moeder

Een driejarig meisje heeft in Rotterdam meerdere dagen alleen bij haar dode moeder geleefd. Dat blijkt uit een brief die wethouder Sven de Langen (jeugd, CDA) donderdag naar de gemeenteraad stuurde. Het kind, haar overleden moeder en een hond werden op 20 januari aangetroffen in een woning. De 41-jarige vrouw is een natuurlijke dood gestorven. Een woordvoerder van de politie Rotterdam bevestigt dat er geen sprake is van een misdrijf. Het meisje werd gevonden toen de politie de ingang van het huis forceerde. De onderburen hadden geklaagd over een lekkage. Die bleek veroorzaakt door de waterkraan die het kind had opengezet toen ze op zoek ging naar eten en drinken. In de brief stelt De Langen dat het meisje het „naar omstandigheden” goed maakt. Ze verblijft in een pleeggezin. (NRC)