Podcast

Haagse Zaken #20: Gemeenteraadsleden gezocht

Het vinden van geschikte kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen blijkt voor veel partijen moeilijker dan gedacht. Gebrek aan screening kan vervelende situaties opleveren, zo merkte onlangs de PVV, die kandidaat Géza Hegedüs al na 24 uur van de lijst schrapte. In deze aflevering bespreekt de Haagse redactie de gammele selectieprocedure.

De functie van gemeenteraadslid is niet populair. Hoe sprokkelen lokale en minder lokale partijen toch voldoende kandidaten bij elkaar? En hoe heeft Hegedüs zijn slechts 24 uur durende kandidaatschap voor Gemeente Rotterdam ervaren? Dat en meer in een nieuwe aflevering van Haagse Zaken, waarin onze politieke redactie onder leiding van presentator Lamyae Aharouay elke zaterdag de politieke week bespreekt.

Luister ook naar de vorige aflevering van Haagse Zaken: #19: Het donordilemma.

Productie Mirjam van Zuidam.