Gemeenteraadsverkiezingen

Manuel Kneepkens en Bruno Giuntoli op de kieslijst van nieuwe partij Stadsinitiatief

Op de kieslijst van de nieuwe partij Stadsinitiatief Rotterdam staan onder anderen oud-voorman van de Stadspartij Manuel Kneepkens en eigenaar Bruno Giuntoli van pizzeria Angelo Betti. Andere kandidaten van Stadsinitiatief voor de gemeenteraad zijn manager Immanuel Spoor van de hiphopformatie De Likt, skateboarder en filmproducent Ricardo Paterno en opbouwwerker Ed de Meyer. Dat heeft oprichter Jos Verveen, die onlangs uit D66 is gezet, bekendgemaakt. Op zondag 4 februari worden alle kandidaten voor Stadsinitiatief gepresenteerd in Heilige Boontjes op het Eendrachtsplein. Speerpunten van de partij zijn behoud en renovatie van stadion De Kuip, een stadsfonds met 35 miljoen euro voor initiatieven vanuit de stad en 71 conciërges, één voor iedere wijk. De partij wil af van „bureaucratische aanbesteding” van zorg en welzijn. Ook pleit Stadsinitiatief voor tweetalig onderwijs voor kinderen van vluchtelingen. Stadsinitiatief wil een „a-politieke partij” worden met ruimte voor inbreng van niet-leden, „van vuilnismannen tot huisartsen”, zegt Verveen. (NRC)