In beeld

Dit zijn de winnaars van de Zilveren Camera 2017

Met de fotoserie 'kwetsbare liefde' heeft NRC-fotograaf Chris Keulen zaterdagavond de Canon Zilveren Camera 2017 gewonnen. Ook NRC-fotograaf David van Dam viel in de prijzen met een foto van de Turkse minister Kaya en een serie portretten van kinderen van de Sint Maarten school. Hieronder zetten we alle winnaars per categorie op een rij.
Chris Keulen wint de eerste prijs in de categorie Documentair Nationaal met zijn serie over de liefde tussen Alda en Kim, een ouder echtpaar dat te maken heeft met dementie.
Chris Keulen
Eerste prijs in de categorie Kunst Cultuur Entertainment, enkel - Thuisbevalling.
Selma van der Bijl
Eerste prijs in de categorie Personen in het nieuws, serie - De kinderen van de St. Maartenschool.
David van Dam
Eerste prijs in de categorie Nieuws Nationaal, enkel - Amsterdam komt samen voor Abdelhak Nouri. Duizenden fans verzamelden zich voor het huis van de familie van Abdelhak Nouri in Amsterdam. Zijn vader bedankt de fans voor hun komst.
Stanley Gontha
Eerste prijs in de categorie Nieuws Internationaal - De ruïnes van IS. Een rij door IS uitgebrande auto's in West Mosul moeten de weg versperren voor de panserwagens van het Iraakse leger.
Eddy van Wessel
Eerste prijs in de categorie Documentair Internationaal. Marinka Masséus fotografeerde lesbische vrouwen in Iran.
Marinka Masséus
Eerste prijs in de categorie Sport, serie - The pool, para. Carla Kogelman volgde het paralympisch team van de KNZB .
Carla Kogelman
Eerste prijs in de categorie Nieuws Nationaal, serie - Blokkade op de A7. Anti zwarte piet demonstranten, op weg naar de Sinterklaas intocht in Dokkum, worden tegen gehouden op de A7.
Joris van Gennip
Eerste prijs in de categorie Politiek, serie - Bart is nooit ver weg. Voor Sybrand Buma, politiek leider van het CDA, is één van die belangrijke mensen zijn persoonlijk medewerker Bart Elsman. Fotograaf Leonard Walpot volgde ze met zijn camera tijdens de verkiezingscampagne van het CDA.
Leonard Walpot
Eerste prijs voor Storytelling - Island of the colorblind. Een installatie, bestaande uit foto's, projecties, kleur- en licht-effecten , video en geluid, waarin Sanne de Wilde het leven van de achromaten (kleurenblinden) op het eiland Pingelap heeft gedocumenteerd. De interactieve omgeving doet nadenken over de dagelijkse realiteit van een leven zonder kleur.
Sanne de Wilde
Eerste prijs in de categorie Nieuws Regio, serie - Van kerk naar tempel. De 125 jaar oude Katholieke kerk Sint Victor en Gezellen sloot de deuren en werd gekocht door de boeddhistische monniken van de Dhammakaya.
Marcel van den Bergh
Eerste prijs in de categorie Politiek, enkel - Turkijerel. Minister Fatma Betul Sayan Kaya van Familiezaken wordt de toegang tot het consulaat geblokkeerd.
David van Dam
Eerste prijs in de categorie Personen in het nieuws, enkel - Nabestaanden Mitch Henriquez.
Jiri Büller
Eerste prijs in de categorie Sport - Omhaal Klaas-Jan Huntelaar. Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar schiet hangend in de lucht op het doel van AZ. Verdediger Stijn Wuytens probeert hem op gelijke hoogte het schot te beletten.
Pim Ras
De eerste prijs in de categorie Kunst Cultuur Entertainment is voor de serie Nieuwe Meesters van Sander Troelstra, een serie portretten van hedendaagse, getalenteerde Outsider-kunstenaars.
Sander Troelstra
Eerste prijs in de categorie Nieuws Internationaal, enkel - Gevangen onder erbarmelijke omstandigheden. Meer dan honderd IS verdachten zitten in een kleine ruimte in een gevangenis ten zuiden van Mosul.
Bram Janssen
Eerste prijs in de categorie Nieuws Regio, enkel - I've got your back. Demonstratie tegen de komst van diplomaat Yermane Gebreab in Veldhoven.
Ron Engelaar