In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

De Indonesische president Joko Widodo komt aan op het vliegveld van Kabul, Afghanistan. Het is het eerste bezoek van een Indonesische president aan Afghanistan sinds 1961.
Foto Massoud Hossaini/Reuters
Er braken deze week rellen uit bij de ‘nepbenoeming’ van Raila Odinga als nieuwe president van Kenia. Kenia’s echte president, Uhuru Kenyatta, won afgelopen augustus eigenlijk de verkiezingen met 54 procent van de stemmen. Die uitslag werd ongeldig verklaard door het Hooggerechtshof, de nieuwe verkiezingen in oktober werden door Odinga geboycot. Nu heeft hij zichzelf uitgeroepen tot ‘president van het volk’.
Foto Isaac Biosse/Reuters
Bloemen worden gelegd op de plek op het Amsterdamse eiland Wittenburg waar vorige week vrijdag de 17-jarige Mohamed Bouchikhi werd doodgeschoten. De jongen liep stage bij het buurtcentrum daar.
Foto Joris van Gennip
Op veel plaatsen in Nederland was deze week een blauwe supermaan te zien; een maan die dichter bij de aarde staat en daardoor groter lijkt. Ook in andere delen van de wereld, zoals hier op de foto in Italië, was de supermaan goed te zien.
Foto Massimo Percossi/EPA
Een vrouw in de Chinese hoofdstad Beijing verkoopt ballonnen met LED-lichtjes.
Foto Fred Dufour/AFP
Mannen in Zuid-Soedan keren huiswaarts na de jacht. Er heerst veel honger in het Afrikaanse land wat pas sinds 2011 onafhankelijk is.
Foto Sam Mednick/AP
Op een IT-evenement voor zo'n achtduizend hackers en programmeurs in de Braziliaanse stad São Paolo draagt een man een opblaasbaar matras over het campusterrein.
Foto Paulo Whitaker/Reuters
In Carmona, Spanje probeerden deze week bandieten sinaasappels te stelen. De politie hielden de dieven aan toen ze zich verdacht gedroegen bij het passeren van een politieauto. De dieven hadden 4000 kilo aan sinaasappels gestolen uit een opslagplaats.
Foto @EmergenciasSev/Twitter
Burgers in Venezuela overvielen deze week een vrachtwagen vol graan, een jongen grijpt wat gevallen is na de overval. Er heerst al tijden hongersnood in het Zuid-Amerikaanse land.
Foto Fernando Llano/AP
Een vrouw staat in de rij voor water in Kaapstad. Er heerst al een tijd droogte in Zuid-Afrika. De lokale overheid heeft nieuwe restricties aangekondigd om te voorkomen dat er werkelijk geen water meer uit de kraan zou komen.
Foto Bram Janssen/AP
Hogesnelheidstreinen in de garage van Wuhan, China. Deze maand is de drukste voor het openbaar vervoer vanwege het Chinees nieuwjaar. Naar verwachting nemen tussen 1 februari en 12 maart in totaal 390 miljoen mensen de trein in China.
Foto AFP
Het bronzen beeld van Alexander de Grote in de Griekse stad Thessaloniki. Deze week maakten de Verenigde Naties bekend dat er een doorbraak mogelijk is in het jarenlange conflict tussen Griekenland en Macedonië over de landnaam van laatstgenoemde. Griekenland houdt lidmaatschap van Macedonië van de EU en de NAVO tegen, want het land vreest dat Macedonië aanspraak zal maken op de gelijknamige Griekse regio zolang het zijn naam behoudt.
Foto Giannis Papanikos/AP
In New York was afgelopen week de hondenshow van de Westminster Kennel Club. Op de foto staat Sid the Pug vol in de belangstelling van fotografen.
Foto Andrew Kelly/Reuters
Het traditionele carnaval in de Spaanse stad Zubieta trekt nogal uiteenlopende types aan.
Foto Ander Gillenea/AFP
Bezoekers zijn in afwachting van de kamelenrace tijdens het kamelenfestival van Sheikh Sultan Bin Zayed al-Nahyan, net buiten Abu Dhabi.
Foto Karim Sahib/AFP
Een groep vluchtelingen en migranten uit Libië is gered uit zee door de Spaanse NGO Proactiva Open Arms.
Foto Santi Palacios/AP
Kinderen spelen en zwemmen in de Pasig-rivier in Manila, Filipijnen.
Foto Noel Celis/AFP
Bloemen en knuffels bij Ed’s Car Wash in het dorp Saltlick in Pennsylvania. Hier vielen afgelopen zondag vier doden bij een schietpartij.
Foto Stephanie Strasburg/Pittsburgh Post-Gazette via AP
De Keniaanse oppositieleider Raila Odinga liet zich afgelopen week beëdigen als ‘president van het volk’. Kenia’s echte president, Uhuru Kenyatta, won afgelopen augustus eigenlijk de verkiezingen met 54 procent van de stemmen. Die uitslag werd ongeldig verklaard door het Hooggerechtshof, de nieuwe verkiezingen in oktober werden door Odinga geboycot. Nu heeft hij zichzelf uitgeroepen tot president . Supporters van Odinga vieren de beëdiging.
Foto Luis Tato/AFP
Straatbeeld van het Syrische dorpje Azaz. Het Turkse leger is deze maand een serie aanvallen begonnen tegen Koerdische milities in het noorden van Syrië.
Foto Ozan Kose/AFP