Vijf doden bij helikopterongeluk

In het zuidoosten van Frankrijk botsten twee helikopters van de militaire vliegschool op elkaar. Alle inzittenden zouden zijn omgekomen.

De Franse politie en brandweer zijn aanwezig op de locatie van het helikopterongeluk in het zuiden van Frankrijk.
De Franse politie en brandweer zijn aanwezig op de locatie van het helikopterongeluk in het zuiden van Frankrijk. Foto Anne-Christine Poujoulat/AFP

Bij een botsing tussen twee helikopters van het Franse leger zijn vijf inzittenden om het leven gekomen. Dat meldt persbureau AFP vrijdagochtend.

Het ongeluk gebeurde rond 09.00 uur in de buurt van het Meer van Carcès, tussen Nice en Marseille in het zuidoosten van het land. Het zou gaan om Gazelle-helikopters, toestellen die worden gebruikt door de luchtvaartschool.

In een helikopter zijn drie inzittenden omgekomen, in het andere toestel twee.

De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Het Franse leger en de politie hebben reddingshelikopters naar de locatie gestuurd. Volgens AFP zijn op de locatie van de ramp zo’n twintig militairen aanwezig.

De Franse minister van Defensie Florence Parly laat weten dat zij vrijdagmiddag een bezoek brengt aan de luchtmachtbasis waar de helikopters gestationeerd waren.