Thiemo de Bakker wint verrassend in Davis Cup

De afgelopen tien keer dat Nederland titelverdediger Frankrijk trof tijdens de Davis Cup, eindigden in verlies voor de Nederlandse tennissers.

De Bakker wist pas een uur voor aanvang van de wedstrijd dat hij tegen Mannarino zou spelen.
De Bakker wist pas een uur voor aanvang van de wedstrijd dat hij tegen Mannarino zou spelen. Foto Emmanuel Foudrot/Reuters

De Nederlandse tennisser Thiemo de Bakker heeft vrijdag verrassend gewonnen van de Franse Adrian Mannarino tijdens de Davis Cup. In drie sets wist De Bakker, nummer 369 op de wereldranglijst, zijn tegenstander (nummer 25) te verslaan. De Bakker wist pas een uur voor aanvang van de wedstrijd tegen wie hij zou spelen, nadat de Franse Lucas Pouille door een nekblessure plotseling afviel.

De Bakker leek niet verrast over zijn overwinning. “Ik weet dat ik kan tennissen”, zei hij na afloop. “De eerste set won ik een beetje lucky. Daarna ging het goed en haalde ik de breaks. Mijn service liep goed”, analyseerde de tennisser.

Twitter avatar DavisCup Davis Cup World No. 369 #DeBakker upset Mannarino 🇫🇷 76(4) 63 63 to give 🇳🇱 a shock 1-0 lead in Albertville #DavisCup https://t.co/5zOH8nlNWM

Later op vrijdag speelde Robin Haase de tweede wedstrijd tegen titelverdediger Frankrijk. Haase speelde gelijk tegen Richard Gasquet, die negen plekken boven hem staat op de wereldranglijst. Na vier spannende sets eindigde de wedstrijd met 1-1.

De afgelopen tien wedstrijden die Nederland tijdens de Davis Cup tegen Frankrijk speelde, eindigden in verlies voor de Nederlandse tennissers. Frankrijk won het landentoernooi in totaal tienmaal, Nederland nog nooit.