Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

 1. The World: het megalomane eilandenproject van Dubai

  “Ik had heel Palestina voor mijzelf die dag: het was niet ver zwemmen van Libanon.” Zo begint deze longread van The Guardian, die ging kijken hoe het nu gaat met The World: het megalomane eilandenproject in Dubai dat doorkruist werd door de financiële crisis van 2008. Tip van correspondent Gert Van Langendonck.

 2. Groeiend drugsprobleem in Franse skistations

  In Libération las correspondent Peter Vermaas een verrassend verhaal over het groeiende drugsprobleem in Franse skistations. “Soms ligt er meer wit poeder op de tafels dan onder de ski’s.”

 3. Verkocht aan een bordeel

  Correspondent Eva Oude Elferink las een prachtig geschreven verhaal over de bordelen van Bangladesh en de meisjes die daar werken. Zoals Moyna, die beviel op haar twaalfde en door haar zestienjarige man (tevens neef) aan een ‘madam’ werd verkocht.

 4. De schaatsende baboesjka van het Bajkalmeer

  Redacteur Eva Cukier zag een prachtige video van RFE/RL over een 76-jarige Russische baboesjka die op haar schaatsen uit 1943 over het bevroren Bajkalmeer in Siberië schaatst om bij haar koeien te komen.

 5. Bekijk ook deze nominaties voor de World Press Photo of the Year

  Woensdag werden de zes genomineerde foto’s voor World Press Photo of the Year bekend gemaakt. Juryvoorzitter Magdalena Herrera bespreekt op het blog Witness enkele andere genomineerde foto’s die haar opvielen. Tip van beeldredacteur Arjan de Jongh.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.