Vijf verdachten opgepakt bij drugsonderzoek Oost-Brabant

De politieactie gaat de hele dag door op verschillende locaties in Oost-Brabant, Limburg en Gelderland.

Foto Rob Engelaar / ANP

Bij een actie van de politie Oost-Brabant op vijftien locaties zijn donderdagochtend vijf verdachten opgepakt; vier uit Geldrop, een uit Venlo. De vijf mannen worden verdacht van handel in chemicaliën en verdovende middelen. Bij twee van de verdachten is een arrestatieteam ingezet omdat ze mogelijk in het bezit zouden zijn van een vuurwapen.

Tijdens de actie zijn vuurwapens, contant geld en verdovende middelen gevonden, zegt een woordvoerder van de politie. In Nieuw Bergen zijn 360 vaten met chemicaliën gevonden die bestemd zijn voor harddrugsproductie, in Velddriel 70. Ook zijn in Nieuwegein professionele geldtel- en vacuümmachines gevonden.

De politie houdt gedurende de hele dag invallen op verschillende locaties in Oost-Brabant, Limburg en Gelderland. Op de Facebookpagina van de politie Oost-Brabant zijn updates te vinden over de invallen.

    • Zoran Bogdanovic