Schaatsen

IOC-straf voor Graf reden weg te blijven van Spelen

Hoewel Olga Graf tot de 169 Russische sporters behoort die welkom zijn op de Winterspelen, zal de schaatsster niet naar Pyeongchang afreizen. Graf meldt dat op haar Facebook- pagina. Rusland is door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) verbannen van de Spelen wegens grootschalige dopingfraude. Sporters zonder dopingverleden mogen onder neutrale vlag deelnemen. Maar Graf heeft vanwege gestrafte ploeggenoten geen kans op succes op de ploegachtervolging. „Nu mij de kans is ontnomen te strijden voor een medaille, neem ik de uitnodiging van het IOC niet aan.” Graf won op de Winterspelen van 2014 in Sotsji bronzen medailles op de 3.000 meter en de ploegachtervolging. Aleksej Kravtsov, voorzitter van de Russische schaatsbond, zei tegen persbureau Tass Grafs besluit te respecteren. (ANP)