Invallen Fiod

170 ondernemers opgelicht in grote zwendelzaak

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingendienst (FIOD) heeft dinsdag in samenwerking met de politie zes mannen tussen de 20 en 39 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht zeker 170 middenstanders te hebben opgelicht. Dit meldde de FIOD dinsdag. Er werden invallen gedaan in vijf woningen in Arnhem. De verdachten zouden zich hebben zich voorgedaan als medewerkers van de Belastingdienst en zo meer dan 2,2 miljoen euro hebben buitgemaakt. Ondernemers kregen telefonisch te horen dat ze belastingschulden en boetes hadden openstaan. De slachtoffers moesten direct duizenden euro’s overmaken, anders werd zogenaamd beslag gelegd op hun tegoeden. Volgens de FIOD kan de Belastingdienst bellen voor een openstaande belastingschuld, maar vraagt de dienst nooit direct geld over te maken. (NRC)