ADO-speler Beugelsdijk wilde de lijst wel duwen, maar mag niet van zijn club

Aspirant-politicus Beugelsdijk. Foto ANP Pro Shots

Een cultspeler van ADO Den Haag als lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen. De Groep de Mos/Hart voor Den Haag had hem al binnen. Maar Tom Beugelsdijk (27), verdediger bij ADO en bekend om zijn voetbalanalyses, ziet af van de lijst voor 21 maart. Tot spijt van De Mos: „Tommy is een cultheld in Den Haag, een rasechte Hagenees. En ook nog eens ontzettend maatschappelijk betrokken.” Maar helaas, de werkgever zat dwars. Aan Omroep West liet ADO-directeur Mattijs Manders weten: „In deze fase van de competitie heeft Tom alle aandacht nodig voor het voetballen.” De Mos, verbaasd: „Tegen Feyenoord had Beugelsdijk die [spits] Jørgensen in z’n broekzak, hij was de beste man van het veld!” Mag je werkgever je uit de politiek houden? Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken niet: „Iedereen moet zich vrij voelen de politiek in te gaan.” ADO zegt dat Beugelsdijk niet beschikbaar is voor uitleg. De Mos heeft meer bekende ‘Hagenezen’ op de lijst: op 36, ‘dubbel 18’, staat darter Raymond van Barneveld.

    • Victor Pak