Voetbal

PEC Zwolle-verdediger Philippe Sandler op weg naar Engelse topclub Manchester City

PEC Zwolle-verdediger Philippe Sandler (20) staat voor een overgang naar de Engelse topclub Manchester City. De clubs zijn eruit, alleen Sandler en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola moesten maandagavond nog tot een akkoord komen met de koploper in de Engelse Premier League. Dat bevestigen twee bronnen dicht bij de transfer, na berichtgeving van het Algemeen Dagblad en De Telegraaf maandagmiddag. Het gaat om een transferbedrag van ongeveer 3 miljoen euro. Zwolle heeft een doorverkooppercentage bedongen, mocht Sandler later weer verkocht worden aan een andere club. Het plan is dat hij de rest van het seizoen op huurbasis afmaakt bij Zwolle. Daarna zal worden bekeken waar hij volgend seizoen speelt: bij City of op huurbasis bij een andere club. Sandler kwam in de zomer van 2016 transfervrij over vanuit de jeugdopleiding van Ajax. In zijn tweede seizoen is hij uitgegroeid tot een vaste waarde in het hart van de Zwolle-defensie. De afgelopen dagen zouden zich meer clubs uit het buitenland gemeld hebben voor Sandler. Eerder deze maand sloeg PEC een bod van naar verluidt 2 miljoen euro van AZ af. (NRC)