Voetbal

FC Utrecht vervangt grasmat in stadion Galgenwaard na onherstelbare schade

Foto ANP Pro Shots

FC Utrecht laat deze week het veld in stadion Galgenwaard vervangen. Het gras raakte vorige maand zwaar beschadigd bij pogingen het veld sneeuwvrij te maken voor de competitiewedstrijd tegen Feyenoord. De trekkers die toen over het veld reden, richtten onherstelbare schade aan. Dat duel werd afgelast omdat het bleef sneeuwen. Het veld leek de voorbije week meer op een zandvlakte. Veel spelers leverden forse kritiek. Na drie thuisduels in tien dagen tijd, tegen AZ, Feyenoord en Ajax, besloot de clubleiding in te grijpen. „Het huidige veld is nu in een dusdanige staat, dat ons geen andere keuze rest dan het te vervangen”, zei directeur Paulo Steverink. FC Utrecht speelt op 7 februari thuis op het nieuwe veld tegen Sparta. (ANP)

    • Steven Verseput