vermogensbeheer

Oud-ING-baas Jan Hommen wordt adviseur bij BlackRock

Voormalig ING-topman Jan Hommen (74) gaat aan de slag bij de Nederlandse tak van BlackRock – de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Hij wordt daar ‘chairman’, een soort senior adviseur. Hommen gaat behalve adviseren ook de contacten onderhouden en uitbreiden met onder meer institutionele klanten, de politiek en toezichthouders als bijvoorbeeld de Autoriteit Financiële Markten. Hommen is ook onder meer president-commissaris bij bouwer VolkerWessels en commissaris bij supermarktbedrijf Ahold Delhaize. Hij was van 2009 tot en met 2013 bestuursvoorzitter van ING. Daarna werkte hij als interim-topman bij het door affaires geplaagde KPMG. Eerder was hij jarenlang financieel directeur bij Philips. BlackRock heeft wereldwijd zo’n 6.000 miljard dollar in beheer. (ANP)