Turkije

Elf prominente artsen opgepakt wegens oproep tot vrede

Elf vooraanstaande Turkse artsen zijn gearresteerd omdat de Turkse Medische Vereniging (TTB) zich vorige week tegen de Turkse militaire interventie in het noorden van Syrië had uitgesproken. De TTB had verklaard: „Nee tegen oorlog, onmiddellijk vrede”. De artsen worden er nu volgens hun advocaat van beschuldigd propaganda ter ondersteuning van een terroristische organisatie te hebben verspreid. President Erdogan betichtte de artsen zondag van verraad. „Geloof me, het zijn helemaal geen intellectuelen, het is een slavenbende”, zei hij. Ook ruim driehonderd anderen, onder wie politici, journalisten en activisten zijn opgepakt wegens kritiek op de operatie in Afrin via sociale media. (Reuters)

Turkse pers moet patriottisch zijn, pagina C3
    • Floris van Straaten