Transfer

PEC-verdediger Sandler op weg naar City

De talentvolle PEC Zwolle-verdediger Philippe Sandler (20) staat voor een overgang naar de Engelse topclub Manchester City van coach Pep Guardiola. De clubs zijn er uit, alleen Sandler en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola moesten maandagavond nog tot een akkoord komen met de koploper in de Engelse Premier League.

Dat bevestigen twee bronnen dichtbij de transfer, na berichtgeving van het Algemeen Dagblad en De Telegraaf maandagmiddag. De deal was nog niet rond toen deze krant naar de drukker ging.

Het gaat om een transferbedrag van ongeveer 3 miljoen euro. Zwolle heeft een doorverkooppercentage bedongen, mocht hij later weer verkocht worden aan een andere club. Het plan is dat Sandler de rest van het seizoen op huurbasis afmaakt bij Zwolle. Vervolgens zal worden bekeken waar hij volgend seizoen speelt: bij City of op huurbasis bij een andere club.

Sandler kwam in de zomer van 2016 transfervrij over vanuit de jeugdopleiding van Ajax. In het eerste seizoen onder de inmiddels vertrokken coach Ron Jans kwam hij weinig aan spelen toe in Zwolle (vier keer in de basis, drie keer als invaller). Onder de nieuwe trainer John van ’t Schip is hij uitgegroeid tot een vaste waarde in het hart van de Zwolle-defensie. Sandler, 1,90 meter lang, onderscheidt zich in duels en met aanvallende passes.

De afgelopen dagen zouden zich meerdere clubs uit het buitenland gemeld hebben voor Sandler. Eerder deze maand sloeg PEC een bod van naar verluidt 2 miljoen euro van AZ af.

    • Steven Verseput