Muizenoverlast

Veel ongedierte aangetroffen bij inspectie Rotterdamse Markthal

Bij een controle in de Rotterdamse Markthal heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maandag 36 overtredingen geconstateerd bij inspectie van 76 kramen met bederfelijke waren. Aanleiding voor de controle was een recente spoedsluiting na muizenoverlast van een bedrijf en constateringen van vooral „plaagdierenoverlast”. Bij 19 van de 36 overtredingen ging het aangetroffen ongedierte. Op dertien overtredingen volgt een boete of een andere sanctie, omdat de kramen zich schuldig gemaakt hebben aan ernstige of herhaalde overtredingen. Secretaris Mark Kolster van de Markthal Ondernemers Vereniging (MHOV) zegt in het AD Rotterdams Dagblad dat muizen in de winter een hardnekkig probleem zijn, en lastig te bestrijden in de grote open markthal. (NRC)