Keurig Green Mountain

Koffiemaker koopt frisdrankbedrijf Dr Pepper Snapple in miljardendeal

Na de Duitse overname mag men ook Doktor Pepper zeggen. Foto iStock

De Amerikaanse koffiemaker Keurig Green Mountain wil frisdrankbedrijf Dr Pepper Snapple overnemen. Met de deal is 18,7 miljard dollar gemoeid, schrijft financieel persbureau Bloomberg. Het fusiebedrijf moet Keurig Dr Pepper gaan heten, en zal jaarlijks zo’n 11 miljard dollar (ongeveer 8,9 miljard euro) omzetten. De aandeelhouders van Keurig krijgen 87 procent van het fusiebedrijf in handen, die van Dr Pepper de overige 13 procent. Keurig-topman Bob Gamgort krijgt de leiding over het nieuwe bedrijf. Keurig is bekend van zijn eigen apparaten met een systeem voor koffiepads. Dr Pepper is eigenaar van de frisdrankmerken Schweppes en 7Up. (ANP/NRC)

    • Annemarie Sterk