Kamerbrief

Kabinet wil regels om winkeliers te beschermen tegen verplichte openstelling

Staatssecretaris Keijzer. Foto Bart Maat

Het kabinet wil winkeliers meer bescherming gaan bieden tegen verplichte openstelling. Daarom moeten er wettelijke regels komen die ervoor zorgen dat ondernemers zelf hun openingstijden kunnen bepalen, schrijft staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat, CDA) in een brief aan de Tweede Kamer vrijdag. Een Vereniging van Eigenaren (VvE) of winkeliersvereniging coördineert vaak openingstijden en kan besluiten deze aan te passen om een winkelgebied aantrekkelijker te maken voor consumenten. Kleinere winkeliers worden hierdoor soms verplicht tot openingstijden die niet rendabel zijn. Keijzer wil deze ondernemers beter beschermen. Eind 2018 is ze van plan de Tweede Kamer een wetsvoorstel te sturen. (NRC)