Jumping Amsterdam

Oranje boven

Foto's Robin Utrecht/ANP

Springruiter Marc Houtzager pakte zondag de hoofdprijs bij Jumping Amsterdam, het jaarlijkse paardensportevenement in de Rai. Houtzager won met zijn paard Sterrehof’s Calimero de Grote Prijs van Amsterdam na een barrage. Michel Hendrix eindigde met Baileys op de tweede plaats en Michael Greeve maakte er met Whitney BB een volledig Nederlands podium van. Alle vijf deelnemers in de barrage waren overigens afkomstig uit Nederland. Houtzager genoot van zijn overwinning. „Jumping Amsterdam is een fantastisch parcours, het publiek leeft geweldig mee”, zei de ruiter uit Rouveen na afloop.

Dressuurruiter Edward Gal werd zaterdag met de jonge hengst Glock’s Zonik tweede achter meervoudig olympisch kampioene Isabell Werth uit Duitsland. (ANP)