Goal v/h Weekend: het beste komt van onze directe buren

Eens een keer geen Premier League in de top 3, want het beste van de afgelopen dagen kwam uit België en Duitsland.

Uit eigen land kwamen de geweldige goals van Mason Mount en
Robin Pröpper. Ook bekend uit de eredivisie maar inmiddels actief in België: Willem II-cultheld Arjan Swinkels.

Van ver over de landsgrens - namelijk Mexico - kwam de inzending van Dieter Villalpando. Voor AC Milan scoorde Giacomo Bonaventura op fraaie wijze en eveneens uit de Serie A kwam weer eens een mooie goal van Dries Mertens.

3. Scott McKenna (ABERDEEN v Kilmarnock 2-1)

Sinds Derek McInnes in 2013 de touwtjes in handen kreeg bij Aberdeen, is de club terug aan de Schotse top. Ooit - begin jaren 80 - was de FC succesvol in Europa en onder leiding van McInnes nu eigenlijk al een aantal jaar alleen te klein voor Celtic. Onder hem groeide Scott McKenna uit tot een van Schotlands veelbelovende verdedigers, maar het jeugdproduct van Aberdeen kan meer dan dat:

2. Christian Luyindama (STANDARD LUIK v RSC Anderlecht 2-1)

Deze speler werd afgelopen zomer na een toch weinig indrukwekkend verlopen huurperiode definitief toegevoegd aan het squadron van de ‘Rouches’. Onder de nieuwe trainer Ricardo Sá Pinto is Luyindama wél vaste kracht en dat doet het zelfvertrouwen van deze verdedigend ingestelde Congolees zichtbaar goed:

1. Nils Petersen (Borussia Dortmund v SC FREIBURG 1-2)

Je kunt verder gaan zonder Peter Bosz, maar dat betekent niet per se dat het dan bergopwaarts gaat. Weten ze in Amsterdam, weten ze nu ook in Dortmund. De eerste twee post-Bosz duels gingen dan gewonnen, de volgende drie zijn sinds dit weekend zonder de volle drie punten afgesloten. Maar ja, wat doe je tegen een goal als die van Petersen..?

    • Jules Seegers