gaswinning

Kamer eist opheldering Shell na wijzigen aansprakelijkheid NAM

Oppositiepartijen in de Tweede Kamer willen zekerheid dat Shell garant staat voor het herstel van aardbevingsschade in Groningen en dat deze kosten niet voor rekening komen van de schatkist. Dagblad Trouw onthulde zaterdag dat Shell vorig jaar zijn ‘403-aansprakelijkheidsverklaring’ voor de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) heeft ingetrokken. Shell zou daardoor niet meer aansprakelijk is voor schulden van zijn dochterbedrijf. Volgens Trouw heeft de NAM amper reserves en kan ze de schade alleen betalen als ze gas blijft oppompen. Minister Wiebes (Economische Zaken, VVD) wil de productie juist terugschroeven. Shell zegt zich niet te kunnen vinden „in de teneur van de berichtgeving”. (NRC)

Shell en de NAM pagina S10